Lördagscirkus

16 Feb

Helg. Ledigt. På riktigt, för frun är också hemma. Och det ironiska i det hela: ”Yes, hon är ledig, då kan jag passa på att läsa och bedöma alla åttornas texter, för det kan jag inte när hon jobbar!!”

Lärarens syn på att vara ledig… Osv.

Nåväl. Det känns i alla fall avkopplande. Kroppen och huvudet vaknade fem, eftersom de är inställda på det, men ingen hets upp och iväg. En liten skruttunge som studsar omkring, gör saker han inte får, pratar hittepå-språk och ropar ”mamiiii” vilket helt logiskt betyder ”det där vill jag äta, ge mig NU!”

Det enda kruxet i kråksången är egentligen att han har diarré. Så klart. Två veckors förskolevistelse och magsjukan har härjat ett tag – bara tokoptimisten skulle väl tro att just dens egen unge skulle klara sig?

”Problemet” när såna här i övrigt friska småungar är sjuka är ju att de trots allt är så jäkla pigga och sugna på äventyr och rackartyg… Men hur sjutton ger man sig ut i stora världen med ett barn som bajsar utanför en gång i timmen? Inga superblöjor i världen klarar ett rejält plask, tyvärr, och att byta blöja och kläder på vårt barn är en cirkus i sig. Minns den gången då han i köpcentret spritt språngande naken och med bajs överallt smet från bytesplatsen på alla fyra, på fötter och händer med rumpan i vädret, snabb som attan ut bland alla människor. Därefter försökte han ta sig ett bad i handfatet, som liksom var inbyggt i och i samma höjd som skötbordet.

Jag är nog inte särskilt ensam om att ha deltagit i dylika bajskatastrofer, och visst är de roliga att berätta om såhär i efterhand, även om man just då var sjöblöt av svett och svordomarna inte kunde ta slut.

Just idag har vi ingen lust att ta oss an en sådan fysisk och psykisk påfrestning, så vi får väl stanna hemma och tampas. Barnet är dock redan vansinnigt rastlöst och mammorna på gränsen till nervsammanbrott.

Hej, lördag!

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: