Föräldraskapets baksida…

27 Feb

Att ha barn är fantastiskt på många sätt. Otroligt häftigt att ha en liten individ som springer runt här hemma, pratar på sitt alldeles eget språk, skrattar och dansar åt Teletubbies, försöker sjunga med i sina favoritlåtar och kryper upp i ens famn då och då med ett litet gulligt ”hmmmm”, som i ”nu vill jag mysa en stund”. Något som vi har skapat, och som är alldeles unikt.

Men så har vi de ofrånkomliga baksidorna. Sömnbristen är en klassiker, likaså sjukdomarna som lurar runt varje hörn så fort barnet är stort nog att börja beblanda sig med andra små kultingar.

Och så det här med att stoppa saker i munnen, till exempel sitt eget bajs.

Vi hörde ett missnöjt ljud inifrån vardagsrummet i morse, ett ynkligt ”näääe”, och när vi kommer in sitter han med bajs på handen, tungan utsträckt och rynkar på näsan. Äckelrysningar. Stackars barn – för hur ska han veta, liksom?

Positivt: Nu för tiden säger han till, för han har fattat att det här med bajs egentligen är ”BÄÄÄ!” – även om han fortfarande då och då väljer att smacka med munnen och säga ”mmm” vid blöjbyten. Det väljer vi dock att tolka som ironi, för vi har en så vansinnigt smart unge. Så det så.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: