Hej livet, skulle du kunna ta det lite lugnt ett tag?

23 Mar

Det finns drömmar som jag väldigt gärna skulle vilja uppnå, och så finns det drömmar som jag snarare betraktar som krav. Och dessa krav handlar egentligen bara om att ha en dräglig vardag, vilket jag verkligen inte har just nu. Eller vi – vi har ingen dräglig vardag. Jobb jobb jobb, vansinniga mängder orättade elevarbeten och ingen tid, alldeles för lite sömn, alldeles för lite tid tillsammans med hela familjen, en kropp och ett humör som titt som tätt faller sönder och samman. Ska det verkligen vara så?

Följande skulle jag vilja kräva för mig själv och för oss just nu:

1. en förskola på max tio minuters gångavstånd, helst fem eller tre.
2. ett jobb dit det tar max trettio minuter att resa.
3. sömn, det vill säga få sova längre än till 04.43 på morgnarna. Om klockan står på 06-nånting vid gå upp-dags är jag mer än nöjd – även på helgen.
4. känna mig åtminstone lite pigg en liten stund per dag.
5. hinna och orka träna två gånger i veckan. Två. Mer kräver jag inte.
6. spendera kvalitetstid med min fru nån gång ibland, hinna prata med varandra ordentligt, mysa, hänga, ta det lugnt.

Har jag för höga krav? Och om inte: hur lyckas jag se till att de blir verklighet? Det är inte okej att sitta bort halva livet på en tunnelbana, ett pendeltåg eller på språng mellan hemmet och förskolan. Det är inte okej med denna ständiga genomtrötthet och stress, det är verkligen inte det. Visst, livet handlar väl ytterst om att jobba, föröka sig, överleva och dö – men någon enkel form av lyx och flärd, i stil med något av önskemålen ovan… please?

Idag jobbar min fru igen. Adrian flög upp ur sängen 04.40, glad som en lärka – men efter bara en stund börjar det: trotsen, rastlösheten, de aldrig sinande djävulstygen. När han drog ner äggpaketet från diskbänken och halva golvet badade i krossade ägg bland redan utrivna kastruller, då kände jag bara neeeeeej, detta är fan inte sant! Och jag kunde inte ens slänga hela misären i soptunnan, för nej, den är överfull och för att kunna slänga soporna måste vi klä på oss byxor, strumpor, jackor, mössor, skor och gå ut till andra sidan gatan. Allt hamnade istället i en plastbunke på diskbänken, bland all annan skit.

Till råga på allt ska jag leda ett spinningpass till förmån för Barncancerfonden idag. Ett specialpass som jag inte hunnit ägna en tanke och därmed känner mig sjukligt stressad inför. Är inte det ganska ironiskt och otroligt typiskt mig?

Och nu står Adrian bakom mig och häller vatten i soffan. Adrian, som trots allt är det finaste och absolut viktigaste i allt detta.

Ett stycke liv, varsågoda att inspireras:

adriantunga SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG adrianomamman

Annonser

6 svar to “Hej livet, skulle du kunna ta det lite lugnt ett tag?”

 1. Helena mars 25, 2013 den 8:05 f m #

  Nej, jag tycker inte att du har för höga krav alls. Men jag lider med dig, för trots att vi i vår familj redan uppfyller flera av de krav du har kan jag känna att vardagen är tung ibland. Upp på morgonen, iväg till dagis, jobba, hem, äta, sova, upprepa.

  Just sömnen (brist på sådan) är en viktig del, tycker jag. Nu kanske det är lite svårt för er om din fru jobbar på helgerna, men vi brukar göra så att vi får sovmorgon varsin dag på helgen. Men ni kanske i alla fall kan ordna så att ni får sovmorgon varannan vecka? Dvs om din fru jobbar ena dagen kan ni turas om att ha sovmorgon den andra. Rent mentalt gör det ganska mycket, även om man fortfarande har stort minus på sömnkontot.

  Och om ni sedan någon gång har möjlighet att få barnvakt så att ni kan gå ut och äta lite själva och kanske till och med få sovmorgon tillsammans är ni garanterat i himmelriket. Jag som gärna vill hjälpa hela världen ställer upp som barnvakt, men ni kanske inte vill lämna ert barn hos random främling på the interwebz… 🙂

  • SannaM mars 25, 2013 den 3:16 e m #

   Åh man tackar för erbjudandet! Jag hade fått för mig att ni bodde norrut… Men det är nog för att Stökboet gör det (och då måste ju alla andra också bo i Norrland?!) Sömnen är, som du säger, värst. Vi försöker dela på det, men hennes oregelbundna tider gör det svårt. Vi hoppas på humanare avstånd till jobb och förskola i höst iaf, det skulle säkert ge en del energi…

 2. Helena mars 25, 2013 den 3:50 e m #

  Nej, vi bor lite väster om Stockholm, inte norrut 🙂 Jag håller tummarna för att ni får ihop det lite bättre framöver, just sömnbrist kan ju göra en alldeles galen…

  • SannaM mars 25, 2013 den 3:54 e m #

   Aha, men då så! Då kanske jag dumpar ungen ute i västerort hos okända interwebz vid lämpligt tillfälle 😀

   Vi ska för övrigt iväg en sväng över påsk, och då tänkte vi nog köra tema ”sova” för hela slanten…

   • Helena mars 25, 2013 den 4:16 e m #

    Gör det du! 🙂 Eventuella vilddjur skickas ut i trädgården för rastning, sommar som vinter.

    Tema ”sova” låter som en alldeles utmärkt idé om ni har chansen! Passar ju bra ihop med påskens övriga tema, dvs. ”mat”.

   • SannaM mars 25, 2013 den 6:18 e m #

    Åh trädgård!! Ytterligare en punkt på min önskelista…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: