Vem är DU?

19 Maj

Varannan helg kommer jag in i en bloggsvacka. Och en sömnsvacka, jobbsvacka, social svacka… vilket inte är så konstigt: Min fru jobbar då och jag har fullt upp med unge i begynnande trotsålder. En unge, tänker någon – pyttsan! Men jo, det är fullt ös från tidig morgon till eftermiddag, i kombination förstås med tröttheten efter intensiv arbetsvecka. Jag älskar mitt barn, men jag är minst sagt glad över att vi är två föräldrar och hoppas innerligt att detta helgjobbande ska vara över snart, för det är inte roligt. När måndagen kommer är vi båda fullständigt dödsslut – men inte någon vila då heller, för då börjar hon alltid 05.30 och jag måste gå hemifrån klockan 6 med barnet. Ja, jag är på bittert och extremt dåligt humör.

I alla fall. Därför tänkte jag att du som läser skulle få pigga upp mig lite. Jag är nämligen grymt nyfiken på vilka det egentligen är som läser den här bloggen, åtminstone sisådär en gång i veckan eller mer? Vissa av er är ju flitiga kommentatorer, här eller på facebook, men långt ifrån alla. Därför vore det superskoj att få en liiiten inblick i vilka ni är, oui?

…och som av en händelse har jag faktiskt några frågor som ni hemskt gärna får utgå ifrån:

1. Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?
2. Vilka sorters inlägg och vilka ämnen tycker du det är mest intressant att läsa om? (här främst, men även i andra bloggar om du vill)
3. Vilken är din favoritblogg (förutom min, höhö)?
4. Du som själv bloggar: Vad bloggar du om? Reklamchans!
eller…
5. Om du skulle blogga: Vad skulle du då blogga om, tror du?
6. Eventuellt övrigt – en fråga, lite pepp, en hyllning, en dikt, din favoritlåt, en anekdot om dig själv… äsch, vad vet jag?

Så ja. Nu förväntar jag mig många svar här. Under tiden ska vi försöka överleva dagen; jag, barnet, sömnbristen och pms:en…

Annonser

59 svar to “Vem är DU?”

 1. Maax maj 19, 2013 den 9:29 f m #

  Å, vad kul! Ska genast ta mig tid att besvara frågorna 🙂
  1. Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?
  Det här med tidsuppfattning är inte riktigt min grej, men en snabb mailsökning visar sedan mars någon gång. Misstänker att jag kanske hittade dig via familjeliv.

  2. Vilka sorters inlägg och vilka ämnen tycker du det är mest intressant att läsa om? (här främst, men även i andra bloggar om du vill)
  Oj, jag tycker det mesta du skriver om är rätt intressant. Genus så klart, och skola är också intressant. På andra bloggar läser jag också om genus, men också om konst eller foto, eller om religion och kyrka.

  3. Vilken är din favoritblogg (förutom min, höhö)?
  Tycker om Lady Dahmer (oväntat, eller inte..)

  4. Du som själv bloggar: Vad bloggar du om? Reklamchans!
  Jag bloggar om lite olika ämnen, topp är genus, identitet och kyrka/tro. Ganska ofta i perspektiv från egna erfarenheter. Skriver en del om familj och udda familjekonstellationer, med fostersyskon, styvsyskon, och så vidare.

  eller…
  5. Om du skulle blogga: Vad skulle du då blogga om, tror du?

  6. Eventuellt övrigt – en fråga, lite pepp, en hyllning, en dikt, din favoritlåt, en anekdot om dig själv… äsch, vad vet jag?
  Tycker du är sjukt cool, och fattar inte att du hinner uppdatera så ofta som du gör. Fortsätt skriv! 🙂

  • Yey, roligt att läsa! Och tack! Jag följer din blogg på facebook och klickar mig in då och då, men önskar jag hann med oftare. Du skriver intressant, och det är intressant att läsa om något, alltså kyrkan, som jag själv inte är särskilt insatt i.

 2. schmenus maj 19, 2013 den 10:00 f m #

  1. eh, jag och tidsperspektiv…men ett par månader.
  2. Jag gillar blandad kompott men hos dig gillar jag att läsa om saker som är upplysande om gayvärlden eftersom jag själv är cis och älskar att lära mig mer. typ så.
  3. Lady Dahmer, Pellespersonliga, hatchetface
  4. Jag bloggar om feminism, genus, sex och normer.
  6. Jag tycker alla borde läsa dig (jag gör det jag är bara sämst på att kommentera…förlåt)

  • Det går ju inte att hinna kommentera överallt jämt 🙂 Kul att du läser i alla fall, det gör mig sketaglad!! Din blogg är en av de första jag började läsa, hade liksom inte läst några bloggar förutom Lady D nån enstaka gång…

 3. Hundmorsan maj 19, 2013 den 10:51 f m #

  1. Ca 1 månad. Hittade dig via Lady Dahmers blogg.
  2. Har börjat gilla inlägg om genus, kvinnorättsfrågor mer och mer. Annars är jag allätare och älskar att lära mig nya saker och få nya perspektiv . Läsa om andras synpunkter på livet m.m.
  3. Lady Dahmer helt klart. En riktig inspirationskälla. Gillar även Schmenus mer och mer.
  4. Bloggar om saker som berör mig, stör mig och mina funderingar, åsikter, min bebis, mina hundar och det blir säkert annat med så småningom.
  6. Anekdot: Jag har ätit getbajs. Frågar man mig något får man väldigt raka, sanna svar tillbaka. Uppskattas av endel och avskys av andra. But that’s me!

 4. Jessica maj 19, 2013 den 11:04 f m #

  1. Ditt ”spammande” på fejjan. 😉

  2. Genus, HBT, skolvärlden, men framförallt blajinlägg om Adrian och er själva (kanske för att då känns det som att jag har lite koll eftersom vi aldrig hinner ses längre)

  3. Hade en massa men nu läser jag bara din (känn dig hedrad! 😉 i och för sig mest för att jag inte hinner/orkar läsa andra bloggar)

  4. Har bloggat förut men utan tema.

  5. Om jag börjar igen så är det förmodligen bara blaj igen alternativt typ en rese/dykblogg när barnen blir större.

  6. Massa pepp får du av mig! Tycker du/ni är grymma som orkar! Kram!

 5. Miss Nekiya maj 19, 2013 den 11:27 f m #

  1. Jag har följt din blogg sisådär en månad och hittade hit via Lady Dahmers kommentarsfält. Jag såg att du ofta kommenterade och med extremt kloka ord, så då blev jag intresserad av att spana in din blogg, och nu följer jag den via bloglovin 🙂
  2. Tankar och åsikter, blandat med personliga historier, och jag hat-älskar att läsa om genus. Din blogg har en fin blandning av det.
  3. Oj, det var svårt att svara på. Det väger ganska tungt mellan UnderbaraClara och Lady Dahmer.
  4. Jag bloggar om spel (tv, data, bräd, online), böcker och filmer i min smått nördiga blogg och allt som kan härledas till det (det brukar smyga sig in lite genus där då spelvärlden är äckligt mansdominerad)
  5. Jag har även två andra bloggar som jag skulle vilja uppdatera mer på, en konstblogg och en mer personlig, men annars tror jag inte att jag har andra ämnen att skriva om.
  6. Jag är riktigt grym på att citera filmer, böcker, you name it! Faktum är att jag är vida berömd för att jag kan citera HELA ”Kejsarens nya stil”. Annars tycker jag att du genom din blogg verkar riktigt awesome!

 6. Hanna maj 19, 2013 den 12:31 e m #

  1. Några månader kanske… Jag går faktiskt på HLD (Hanna är inte mitt riktiga namn) och jag hörde om din blogg på nån rast. Jag började läsa och nu är jag fast.
  2. Saker om skolan.
  3. Lady Dahmer, Egoina, Pelles Personliga.
  5. Vardagsblogg antagligen. Kanske om tv-serier.
  6. Tycker din blogg äger och från vad jag har hört från mina kompisar som har dig i svenska så är du en grym lärare.

 7. Idun Skuggbarn maj 19, 2013 den 12:41 e m #

  1. Har läst din blogg i kanske ungefär 3-4 månader. Jag tror att jag hittade hit för att du hade kommenterat på Fannys (arsinoe) blogg men är faktiskt inte helt säker.
  2. Jag tycker om att läsa inlägg om hbtq-världen eftersom jag verkligen har nada inblick i den irl. Sedan tycker jag om inläggen du skriver om skolan och läraryrket. Det är kul att se skolan från en lärares perspektiv eftersom jag alltid har hatat skolan. Jag har alltid varit lite misstänksam mot lärare men dina inlägg har verkligen varit ett ”wake up call”.
  3. Arsinoe, Hej Blekk och Hannah Lemoine (??förmodligen felstavat) är mina favoritbloggare 🙂
  4. Bloggar väl mest om samhället jag springer in i, religion/teologi och böcker.
  6. När en gifter sig med någon av samma kön går det till på exakt samma sätt som när en gifter sig med någon av motsatt kön eller måste en göra något annorlunda?

  • Kul med bloggtips! Fanny läser jag ju förstås, men de andra två du nämnde har jag bara hört talas om någon gång. Känner att jag borde skriva lite mer om hbtq nu när du tar upp det…

   Och när vi gifte oss gick det, vad jag vet, till på precis samma sätt som när vilket heteropar som helst gifter sig. Vi gifte oss borgerligt, men jag har varit på två samkönade kyrkovigslar också. Inga särskilda papper eller annat. Kanske också något att blogga om vid tillfälle?

 8. celling maj 19, 2013 den 1:07 e m #

  Å, chans att prata om sig själv, vad kul, hehe:)
  1. Tror jag har läst den typ från start, en vän till mig som delade ett inlägg på facebook och det var så jag hittade hit.
  2. Jag tycker majoriteten av inläggen du skriver är väldigt intressant och ger nya perspektiv. Skolvärlden, ifrågasättande av normer, att få ta del av en bit av en annan vardag som inte är min, osv.
  3. Läser Underbaraclara, husfadern, vänners bloggar och vissa andra bloggar mer sporadiskt (egoina m fl)
  4. Jag bloggar om min vardag, vad jag gör, lite resedagbok, bilder, lite musiknördigt. Är på Irland och studerar ett år, så det blir en del om det. Har väl ca 3-4 läsare om dagen 🙂
  6. Hoppas du hinner vila ut snart!

 9. Helena maj 19, 2013 den 2:00 e m #

  1. Eh, ja du… någon månad kanske? Jag tror att det var i kommentarsfältet hos Lady Dahmer som jag först hittade dig.
  2. Det mesta av det du skriver är intressant, tycker jag, men är väl extra intresserad av genusfrågor samt skolfrågor, då jag är lärare själv.
  3. Läser regelbundet Lady Dahmer och vänners bloggar samt mycket bokbloggar
  4. Själv har jag en bokblogg och en blogg om mitt liv men det har blivit si och så med bloggandet på senaste tiden, framför allt på den personliga bloggen. Gissar att det kan bli mer nu framöver när vi ska ha barn så att vänner och bekanta kan ta del av allt som händer med den lilla knodden.
  6. Har full förståelse för att du är trött. Jag är helt slut och mitt barn har inte ens kommit ut än! Tur att det är sommarlov snart…

 10. Calle maj 19, 2013 den 6:02 e m #

  !. Någon månad eller två? Du får kolla på din lista över vilka som följer dig, där står det! Hittade dig genom att kolla vilka som taggar feminism på WordPress.
  2. Ungefär allt du skriver om.
  3. NoBoyToy. Vi har hängt ihop länge nu.
  4. Bloggar om det mesta, slåss mot alla väderkvarnar som jag brukar säga; om bl a feminism, samhälle, politik, musik, film, kultur, böcker, barn, genus, föräldraskap osv i all oändlighet. Fick kritik en gång för att min blogg var för spretig men det tog jag som en komplimang…
  6. Jag är konstigare än alla tror.

 11. Lisa - MondoCane maj 19, 2013 den 6:18 e m #

  1. Har läst din blogg kanske…. tre månader? Lite mindre kanske, i början rätt sporadiskt (jag skäms, men designen skriker inte riktigt ”Kom och läs! Roliga inlägg ahoj!”).
  2. Jag tycker du skriver en bra blandning och gillar rent generellt att läsa mer tema-inlägg än dagboksinlägg. En komplimang till dig är ju hur även dina dagboksinlägg ofta har en intressant tanke om vardagen.
  3. Åsiktsregistret.
  4. Jag vill gärna bara blogga om film och filmrelaterade ämnen. Alla mina populärare ämnen har varit extremnormala feministfrågor, dock.
  5. Kroppshår växer på de underligaste ställen.

  • Haha, jag vet att designen inte är på topp. Faktiskt så har Lady D hört av sig och vill hjälpa mig, men hon verkar ha fullt upp med flytt nu (inte sååå konstigt) så sista dagarna har jag inte hört av henne. Själv är jag USEL på design, kan inte ens göra en header.

   Jag måste också erkänna då att jag hos dig läser just dina feministinlägg främst 😉 Gillar film också, men hinner liksom aldrig se några filmer nu för tiden och då stänger min hjärna av den sidan litegrann. Häromdagen gjorde jag dock en fuling igen och köpte 6 begagnade dvd:er när jag egentligen lovade min fru att hyra EN film… en klassiker :-/

   • Lisa - MondoCane maj 19, 2013 den 7:03 e m #

    Det faktum att Lady Dahmer verkar höra av sig till alla 460000 bloggare i sverige utom jag och erbjudit dem en snyggare layout tar jag som ett tecken att jag har utsökt layout.

    Vad hittade du för DVD:er?

   • Det ska du absolut! Din bloggdesign har ju en personlighet liksom, det är väl det som är en bra bloggdesign? Men min är tillgänglig även för personer med synnedsättning 😉

    Oj, vad hittade jag… Alltid något lesbiskt – viktigt! – och nu blev det franska Frances & Gloria. Sedan Carnage, Take this waltz, Julie Delpys senaste (nåt med sommar), Friends with kids (eh?) och en skolfilm med Adrien Brody i huvudrollen. Spretigt men åt dramahållet.

 12. Knyttet maj 19, 2013 den 6:28 e m #

  Skolkuratorn Emma här, 33 år på torsdag, gift med en son på 2,5 år.

  1. Har läst din blogg i runt en månad eller så, men minns faktiskt inte hur jag hittade hit…
  2. Tycker mest om genus/feminism-inlägg
  3. Förutom din, såklart hehe, så tycker jag mycket om Lady Dahmer och Schmenus
  4. Jag bloggar om mitt liv, om feminism/genus, lite politik och lite av varje
  5. Se ovan 🙂 fast jag önskar jag hade mer tid att lägga på genomtänkta och välformulerade inlägg
  6. Älskar scifi, är rädd för clowner och tycker att Dumma mej är en av de bästa filmerna ever, alla kategorier 🙂

 13. Sandra på Stökboet maj 19, 2013 den 6:56 e m #

  Haha jag har ju egentligen ingen aning men det känns typ som att du vet en massa om mig redan, fast jag kör ändå!
  1. Du kommenterade på vår blogg några gånger, självklart gick jag in och kollade och fastnade rätt fort. (Kan ha varit februari någon gång?)
  2. Feminism i alla dess former, gillar att du lyfter normkritiska frågor runt sexualitet, jag är ju så jäkla hetero själv 😉
  3. Ok jag har ett gäng favoriter, Lady Dahmer, Nina Ruthström, Brunheten, Alias Lilla My, Underbara Clara, Fråga Ugglan, Fanny, Kakan Hermansson, Nanna Johansson, Happy Happy fatgirl, Linus Fremin (nu får jag ångest har jag glömt någon?) förutom du då såklart!
  4. Jag och Johan bloggar om feminism och vardagsliv i en helt vanlig (fast kanske lite ovanlig?) familj från Norrland i bloggen Stökboet.
  5. Johan tycker att du verkar vara typ världens snällaste och härligaste människa. Jag tänker att du och Johan påminner lite om varandra och att ni säkert skulle kunna bli värsta polarna (om det inte var så att vi bodde i helt olika ändar av det här landet). Vill också säga att det ÄR skitjobbigt med 1,5åringar oavsett om det är den enda ungen eller om man råkar ha några till. Det är som en del av grejen, men hipps vipps blir de större och helt plötsligt är allt SÅ mycket lättare, fråga mig jag vet av egen erfarenhet 🙂

  • Åh vilken trevlig och rolig kommentar 😀 Jag gillar er blogg jättemycket och tycker ni verkar så bra och coola. Synd att Norrland ligger så långt bort, ELLER att Stockholm gör det ;-), annars hade vi kunnat ha bloggträff!

   Jag skulle för övrigt vilja skriva ännu mer om sexualitet och normer egentligen, fast det finns ju så mycket som känns viktigt och intressant. Plus tid och ork som sviker förstås. Peppande kommentarer gör dock susen!!

 14. Sandra på Stökboet maj 19, 2013 den 6:57 e m #

  Och femman skulle ju vara sexan såklart 😉

 15. Elin Gunnarsson maj 19, 2013 den 9:21 e m #

  1. Sedan starten, mer eller mindre regelbundet 🙂 Gillar Fb-sidan och klickar in när rubriken ser intressant ut 🙂
  2. I din blogg är det skola-/utbildningsinläggen och genus/feminism som jag tycker är mest intressant. Läser annars många ridsportbloggar (otippat…) och så kompisars och bekantas bloggar. Lite beroende på hur mycket tid jag har läser jag ibland om musik, hundar, arbetsmiljö/arbetsrätt, litteratur, feminism, politik eller vad som intresserar mig för tillfället.
  3. Säger nog Hanna Pee, Kakan Hermansson, Nanna Johansson och Quetzala Blanco.
  4. –
  5. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men typ (psykosocial) arbetsmiljö och organisationsutveckling + föreningsliv. Det skulle bli en röra av vad jag pluggar, jobbar med och gör i mina ideella uppdrag.
  6. Så kul att kunna följa dig lite trots att vi inte träffas superofta 🙂 Och så tycker jag att du är en grym skribent! Kom ihåg att pausa ibland också bara… 😉 Kram

 16. Maeryh maj 19, 2013 den 10:13 e m #

  1. Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?
  Hej! Mitt namn är Maria och jag är en ny läsare. Jag hamnade här via en länkning, för typ fyra veckor sedan, men jag minns inte från vilken blogg. Det handlade troligen om genus. Jag började läsa bloggar för bara tre månader sedan, i samband med mina nya mikropauser medan dotter sover (hon föddes för fyra månader sedan).
  Hittar hela tiden nya bloggar som verkar intressanta, men efter en stunds läsning (även bakåt) det är bara några som föräras plats på bokmärkeslistan – vilket Sannas ord absolut gjort 😉

  2. Vilka sorters inlägg och vilka ämnen tycker du det är mest intressant att läsa om?
  Jag gillar det mesta, men framförallt inläggen om genus och utbildning/lärarskap. Inläggen från ditt privatliv (familjen) är också trevliga, eftersom de känns ärliga.

  3. Vilken är din favoritblogg?
  Svårt. Jag surfar runt en hel del, och läser inlägg av alla möjliga människor, både sådana jag håller med och sådana jag upplever som idioter. Men, ok, jag kan nämna några jag finner särskilt intressanta och återvänder till (i alfabetisk ordning): Apan satt i granen, Ebbas blogg, Fredrik Backman, Genusfotografen, Inga konstigheter, Karins konstgrepp, Kitty Jutbring, Lady Dahmer, Magdalena Ribbing, One-way communication och Stökboet. Samt Hanna Hellquist krönikor på DN.
  Förutom nämnda bloggar surfar jag som sagt hit och dit, på olika länkningar och rekommendationer. Det var främst mitt eget nystartade föräldraskap som kickade igång denna läsning (särskilt av Apan, Ebba, Inga konstigheter, Kitty och Lady Dahmer) men sedan utökades intresset till genus, samhället i allmänhet, dekoration, vintage och diverse… Jag uppskattar ärliga beskrivningar av framförallt föräldraskap, eftersom alla mina egna fördomar gått i kras och jag mår bättre av att inte känna mig ensam om tung graviditet, förlossningsdepression och utmanande omställning till förälder/mamma/men-fortfarande-mig-själv.

  4. Du som själv bloggar: Vad bloggar du om?
  Nej, jag bloggar inte, men jag har en bilddagbok på Dayviews.se (användarnamn ´maeryh´). Där publicerar jag bilder ur min vardag, främst med tanke på långväga familjemedlemmar och vänner. Jag började med detta redan år 2006 men år 2008 raderade jag de två föregående årens bilder och startade om. Tidigare handlade dagboken om resor, gatukonst, vänner och utgång. Nu sedan min dotter föddes har bilderna fokuserat på henne och vårt nya liv. Till skillnad från Facebook och Instagram är det fortfarande jag som äger bilderna på Dayviews, och det känns viktigt för mig.

  5. Om du skulle blogga: Vad skulle du då blogga om, tror du?
  Klurigt. Dels skulle jag vilja utöka bilddagboken, dvs. skriva om mitt eget liv, med just släkt och vänner som målgrupp. Dels skulle jag vilja skriva under annat namn, för att kunna leka med tankar och åsikter på ett friare sätt… Jag slutade publicera dikter just för att det kändes svårt när jag visste att folk jag kände läste dem.

  6. Eventuellt övrigt – en fråga, lite pepp, en hyllning, en dikt, din favoritlåt, en anekdot om dig själv…
  Fråga: När, hur och varför startade du denna blogg?
  Pepp och hyllning: Jag gillar verkligen det du skriver; jag tycker bloggen är välskriven både språkligt och innehållsmässigt sett.
  Dikt: återigen / har världen ställts på högkant / och allt jag känner till / har halkat av /
  Kommentar: Ovan dikt är publicerad på Argus.nu, där jag skrivit några dikter (användarnamn ´maeryh´).

  • Åh vad roligt att läsa din kommentar! Blir verkligen glad över att föräldraskapsinläggen går hem även hos personer som inte känner mig, för det är ju liksom meningen med dem. Nu när jag läser om att du har en liten bebis minns jag tiden i amningssoffan (eller ja, soffan, som den titulerar sig nu för tiden), ständigt med datorn bredvid mig. Då läste jag inte bloggar än, men det är ju faktiskt en grymt bra mikropausunderhållning. Istället hängde jag på familjeliv och knäcktes av alla supermammors inställning till livet…

   Första året som förälder ÄR tufft, men sen blir det bara bättre och bättre – det kan jag lova med åtminstone 92% säkerhet.

   Ska försöka hinna med att läsa dina dikter, blir nyfiken!

 17. Helena maj 20, 2013 den 7:28 f m #

  1. Jag har väl läst din blogg tre månader ungefär, har för mig jag hittade hit via Lady Dahmer och fastnade direkt 🙂
  2. Jag gillar det mesta, men inläggen med hbtq-perspektiv känner jag får mig att tänka några varv extra eftersom jag som hetero inte är så insatt i det. Inläggen om läraryrket gillar jag också lite extra, för de får mig att känna hopp inför framtiden när det finns lärare som du.
  3. Lady Dahmer (mycket regelbundet), Schmenus (mer och mer) och Ketchupmamman för hennes underbara humor och förmåga att beskriva genus och annat viktigt på ett otroligt träffsäkert sätt.
  4. Jag bloggar främst om sådant jag tänker på som förälder till en treåring, om hur man gör för att leva som man lär vad gäller t.ex. genusmedvetenhet och att uppfostra ett barn med goda värderingar. Men ibland kan det vara anti-SD-inlägg, ibland allmänna blajiga funderingar i vardagen.
  6. Pepp: fortsätt som du gör, helt enkelt!
  Anekdot: jag är väldigt spruträdd, men kan numera klara av både blodprov och vaccination hyfsat. Jag har dock varit nära att svimma när folk pratat om sprutor och jag har en gång svimmat när en kompis jag besökte på sjukhus fick en spruta. Inte mitt stoltaste ögonblick.

 18. snusbruttan maj 20, 2013 den 8:06 f m #

  1. Har som många andra läst ett par månader. Hittade hit via länk när du hade kommenterat hos LD 🙂

  2. Typ allt du skriver om är intressant 🙂 men det är klart jag tycker dina bloggar om livet som regnbågsfamilj är riktigt intressanta!

  3. Hm de tre bloggar jag läser regelbundet är förutom denna så lady D och en amerikansk; Cardcarryinglesbian 🙂

  5. Jag skulle nog blogga om liknande saker. Nu har jag ju inga barn men jag tycker ändå att diskussioner om genus och uppfostran är mkt intressanta. Sen givetvis om HBTQ livet 🙂

  6. Keep up the good work 😉 och jag önskar det fanns fler lärare som dig!

 19. annasofiaelin maj 20, 2013 den 9:40 f m #

  1. Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?
  Sen februari tror jag, hittade hit från en kommentar hos någon blogg (LD mest sannolikt)
  2. Vilka sorters inlägg och vilka ämnen tycker du det är mest intressant att läsa om? (här främst, men även i andra bloggar om du vill)
  Genus och skolvardag ur lärarperspektiv. (Annars, genus, handarbete och tv-spel)
  3. Vilken är din favoritblogg (förutom min, höhö)?
  Husmorsskolan, LD, Onekligen, Ketchupmamman, Vilda Barn och en massa TV-spelsbloggar
  4/5. Om du skulle blogga: Vad skulle du då blogga om, tror du?
  Jag har flera försök till bloggar, en om böcker, en om TV-spel, en vardagspersonlig. Det är ingen som håller så jag passar inte som bloggerska tror jag. =)
  6. Eventuellt övrigt – en fråga, lite pepp, en hyllning, en dikt, din favoritlåt, en anekdot om dig själv… äsch, vad vet jag?
  Du är bra, jag gillar att läsa din blogg, matiga, intressanta och intelligenta inlägg. =)

 20. Helena maj 20, 2013 den 9:53 f m #

  1. Jag skulle gissa på att jag hittade hit för en-två månader sedan, från LD:s kommentarsfält.
  2. Dina inlägg om skola/utbildning och genus/feminism.
  3. Jag har en del favoriter, men ska jag välja en så får det nog bli HanaPee.
  4. Jag bloggar inte om något speciellt egentligen. Bara lite småsaker i livet som dyker upp då och då.
  6. Jag är riktigt imponerad av hur ofta du lägger upp välskrivna och genomtänkta inlägg! Det är alltid lika roligt att komma hit. 🙂

 21. Agnes maj 20, 2013 den 11:48 f m #

  1. Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?

  Jag hittade hit när Estrada berättade om din blogg, vilket var för ett tag sedan 😛 (Har tjuvkikat på Estrada och det verkar vara omkring 3 månader sen). Jag blev intresserad, eftersom det trots allt inte finns jättemånga bloggar som speglar min eventuella framtida familjebildning.

  2. Vilka sorters inlägg och vilka ämnen tycker du det är mest intressant att läsa om? (här främst, men även i andra bloggar om du vill)

  Jag tycker nog egentligen att allt är intressant, men kanske skolinlägg och genusinlägg lite extra, speciellt i kombination. Men vardagsinläggen är också fina, t.ex. de som handlar om Adrians dagis. Just för den där framtida igenkänningen. Det är otroligt skönt att se att någon annan klarar av de situationer som jag mycket möjligt kommer hamna i (om jag och min flickvän fortsätter vara ihop).

  3. Vilken är din favoritblogg (förutom min, höhö)?

  Jag är bloggperiodare, så det går väldigt mycket i vågor om jag läser bloggar alls och vilka jag läser. Några jag alltid kommer tillbaka till är Tanja på http://ablativ.blogspot.com, bokbloggen http://www.tystnad.net samt Anneli på http://jeu-de-roles.blogspot.com. Övrigt varierar!

  4. Du som själv bloggar: Vad bloggar du om? Reklamchans!

  Jag har flera bloggar. En bokblogg som är den som är länkad via mitt namn, där jag skriver om litteratur på olika sätt men också om te. Eftersom jag är på utbytesår i Frankrike har jag även en reseblogg på tumblr, http://strasbourgeoise.tumblr.com. Jag har även en helt personlig blogg, men den har inte varit aktiv på rätt länge nu. Jag tycker om att skriva om lite allt möjligt, men en av mina stora sorger är att jag väldigt sällan lyckas formulera mig om sådant jag tycker är viktigt – så som politik och genus och hbtq.

  6. Eventuellt övrigt – en fråga, lite pepp, en hyllning, en dikt, din favoritlåt, en anekdot om dig själv… äsch, vad vet jag?

  Jag är imponerad av att du skriver så mycket! Själv blir jag knäckt bara av studier och ett inte alls lika stressigt liv som ditt, så jag blir dubbelt imponerad av att dina inlägg alltid är vettiga och välskrivna!

 22. Sofia Hård maj 20, 2013 den 7:00 e m #

  1. Har läst bloggen i några månader, snubblade in via en länk från annan blogg och fastnade rätt snabbt. Lärarbloggar är alltid intressanta när man är lärare själv och din är ju väldigt bra så då är det lätt att fastna 🙂
  2. Gillar av förklarliga skäl när du diskuterar skolfrågor, men också genus är intressant. Som till exempel inlägget om barnkläder där jag fullständigt håller med dig.
  3. http://www.hanapee.com, förutom att det är en väldigt, väldigt bra blogg är ju Hanna från Sundsvall vilket man alltid måste stödja.
  4. Jag bloggar om ditt och datt. Ibland vettiga saker på frokenhard.wordpress.com, ibland om glass på frokenglass.wordpress.com. En blandning mellan högt och lågt kan man säga.
  6. Fortsätt skriva bra och tänkvärda inlägg, den här bloggen ligger i rss-läsaren och där kommer den stanna!

 23. Emma - hörselresan maj 20, 2013 den 8:33 e m #

  Jag har alldeles nyligen hittat hit, och som många andra har jag snappat upp dina insiksfulla kommentarer hos LD. Jag gillar verkligen att läsa om genusfrågor ur ett föräldraperspektiv och även om hbtq-frågor eftersom jag själv lever i en mestadel heterosexuell värld. Jag har väldigt, väldigt svårt att förstå homofobi, förstår liksom inte grejen med att kärlek ska vara villkorad till att vara tvåkönad. Mycket märkligt.

  Jag bloggar själv om ett ganska smalt ämne, min sons hörselnedsättning. Det började som ett sätt för mig att bearbeta ett jobbigt besked och har blivit till ett bra sätt att minnas alla tankar, känslor, framsteg och inte minst alla besökt till sjukhus och habilitering. Förhoppningsvis kan jag på vägen kanske hjälpa andra föräldrar som precis börjat sin hörselresa. Jag kastar mig över bloggar som är hörselrelaterade (och helst välskrivna) men gillar även LD, Karins Konstgrepp, Ketchupmamman, Onekligen, Den där om Jenny, Spiderchick och en massa andra

  Till slut, jag kan säga ”ät inte sand” på teckenspråk. Bra att kunna när man har en halvdöv ettochetthalvtåring som gillar sandkakor.

 24. Roos maj 20, 2013 den 10:56 e m #

  1. Typ en månad! Hittade den genom bloggkommentatorernas facebooksida, där de undrade vilka folk hade som favoritbloggar och du blev länkad
  2. Älskar att läsa om genus/feminism och gillar även nör du skriver om hur det är att vara lesbisk. Jag är själv lesbisk så det är intressant att läsa andras erfarenheter!
  3. Schmenus, HanaPee, Lady Dahmer, spiderchick m fl 🙂
  4. Bloggar inte just nu men skulle nog skriva om genus & feminism isåfall!
  5. Du är bäst!!

 25. Ileea maj 21, 2013 den 9:41 f m #

  Hej Sanna!

  1. Jag hittade hit via en av dina kommentarer Lady Dahmers blogg. Jag har inte läst din blogg länge. Ungefär en och en halv timme, närmare bestämt! Det var så länge det tog att skumma igenom hela bloggen från början till slut, och förstås ordentligt läsa de inlägg som jag tyckte verkade intressantast. Jag var tvungen att göra frukost där emellan, för jag kände att din blogg var värd min fulla uppmärksamhet, och det kunde den inte få med kurrande mage.

  2. Eftersom båda mina föräldrar är lågstadielärare och jag själv tidigare funderade på att bli lärare, så tycker jag det är väldigt roligt att läsa om din vardag som lärare. Det ger också lite hopp inför framtiden, att dagens barn ju kan vara hur smarta som helst! Annars tycker jag också om dina allmänna genusfunderingar, dina inlägg är sådana som jag gärna skulle länka till mina vänner då jag själv inte riktigt kan sätta ord på ett fenomen eller tanke.

  3. Till de bloggar jag läser dagligen (så de måste väl räknas som mina favoritbloggar) hör min systers blogg (så jag vet vad hon sysslar med!), Lady Dahmers blogg och Underbaraclaras blogg. En bra blandning, om jag får säga det själv! Lite familj, lite genus och lite idyll.

  4. Jag har aldrig tänkt på att jag skulle börja blogga, men så stängde communityt där jag hade skrivit sedan 2005 ner, och då måste jag börja skriva någon annanstans, för orden finns fortfarande kvar i huvud, hjärta och fingertoppar… Min blogg ileea.wordpress.com är en samling av små betraktelser, skönlitterära vardagsalster och livsfunderingar av en lingvistisk lajvfjant. Jag försöker fortfarande hitta min genre!

  6. Jag bjuder på en av mina favoritdikter, nämligen den svenska översättningen av ”Han önskar sig himlens tyger” av William Butler Yeats

  Hade jag himlens broderade tyger
  med guld och silverljus invävda,
  de blå och dunkla och mörka tygerna
  för natt och dagsljus och skymningsdager,
  då skulle jag breda ut dem för dina fötter.
  Men fattig som jag är har jag bara mina drömmar.
  Jag har lagt mina drömmar för dina fötter,
  trampa varligt, ty du trampar på mina drömmar.

  Allt gott önskar jag dig!

  • Tack för din fina och uttömmande kommentar! Det värmer lite extra i hjärtat att du tog dig tid att skumma igenom hela rasket, för jag brukar få lite lätt ångest över att gamla inlägg går om intet – trots att tankarna fortfarande är aktuella ett par månader senare. Välkommen hit och hoppas du återkommer 🙂 Jag ska kika in hos dig nu!

 26. Erika maj 21, 2013 den 11:30 f m #

  1. Jag har läst bloggen i några månader och jag tror att jag hittade hit via Lady Dahmers kommentarsfält.
  2. Skola och genus! Min mamma är lärare och jag har alltid varit en sån där jobbig elev som påpekat och kritiserat brister i skolan. Gillar även dina inlägg om Hbtq-frågor eftersom det är väldigt lärorikt när en själv är hetero:)
  3. LD, Hanapee, Egoina, Fredrik Backman
  5. Jag borde nog blogga egentligen eftersom jag har så mycket åsikter (därav väldigt långa kommentarer ibland) men det finns inte riktigt tid till det just nu. Bloggen hade nog handlat om lite allt möjligt, en blandning av en livsstilsblogg och åsikter. Kanske om hur det är att som ung tjej slå sig in på ett område som domineras av medelålders män när en vägrar vara ”lilla gumman”?
  6. Sjukt bra blogg! Förstår inte hur du hinner uppdatera så mycket, jag har svårt att hinna med och läsa ibland. Keep up the good work:)

  (Det här blev väl kanske inte så jättemycket om vem jag är egentligen, men jag kommenterar ju ibland så lite vet du ju redan)

  • Ja, du borde faktiskt skaffa dig en blogg! Du behöver inte blogga varje dag, satsa på ett rejält inlägg i veckan? Och tack för pepp! 🙂

   • Erika maj 21, 2013 den 7:11 e m #

    Haha, jag hoppas att det är positivt och inte ”sluta spamma min blogg”! Jag får fundera på det:)

   • Haha, nej jag menade verkligen inte så! Men du har ju onekligen många funderingar och skriftspråkets gåva, så att säga – så varför inte? Du får spamma min blogg ändå 🙂

 27. Anne maj 21, 2013 den 12:15 e m #

  Hej Sanna!

  Jag brukar aldrig kommentera din blogg, men jag läser den varje dag. Kollar alltid om du lagt in något nytt. Jag tror jag läst från start faktiskt.. Jag har ju jobbat med Lisa på Skansen och är vän men henne på facebook. Minns det som att hon la ut något där och att det är på den vägen det är, helt enkelt.
  Känn dig, med all rätt, hedrad – Din blogg är den enda jag läser! =) Är inte någon blogg – plöjare men din har jag fastnat för! Du skriver grymt bra och om ämne som intresserar mig. Framförallt är jag intresserad av ”livet som lesbisk Svensonmamma”.. Helt enkelt då jag själv lever med och är förlovad med en tjej, men inte umgås eller känner så många andra som gör det. Skillnaden är väl att jag ännu inte har några barn.. (men det finns med i framtids – drömmarna..) Just på grund av det, inspireras jag av att få läsa om er vardag. Ja, jag inspireras trots sömnlösa nätter och allt annat som hör där till =) Så om jag får önska, tar jag gärna del av mer av just det ämnet!
  Ibland har jag fått för mig att vilja skriva till dig privat och fråga grejer, men vi känner ju inte varandra, så jag har avstått från det.. hehe.
  Tack för en fantastisk blogg!

  Vänligen,
  Anne

  • Vad roligt att du kommenterar, och tack för fina ord 😀 Jag tänker ju att mitt liv inte är så vansinnigt roligt att läsa om, men kanske ska jag slänga in ett sådant inlägg lite då och då trots allt…

   …och du får visst maila och fråga saker om du vill! Håller tummarna för barnskaffandet 🙂

   • Anne maj 21, 2013 den 5:03 e m #

    Jag förstår att det är lätt att man tänker så om sitt eget liv 😃 men jag får utbyte av att läsa om det.. På många plan – allt från hur ni bemötts på dagis som ”systrar” osv. till hur det är att vara småbarnsförälder med alla vanliga rutiner till hur ni hanterar andra föräldrar som antar kön på Adrian beroende på klädsel osv.. Det är faktiskt de inlägg jag får ut mest av just nu i mitt liv 😃 Ger mig på något sätt en trygghet i det liv som jag själv lever/kommer att leva genom att läsa någon som är mitt uppe i det.. om du förstår vad jag menar (?!) Så gärna mer av den biten tack!
    Vad snäll du är, då kanske det dimper ner ett mail.. Finns dock risk för att det blir långt med tusen frågor, haha! Och tack för ”tumhållningen” 😊

 28. susitar juni 7, 2013 den 12:51 f m #

  1. Hur länge har du läst min blogg och hur hittade du hit?
  Jag vet inte hur länge, men rätt så snart efter att du startade den tror jag. Jag hittade den efter att du skrivit på familjeliv.se. Jag läser inte jätteregelbundet, men kikar in en gång om veckan eller varannan vecka typ.
  2. Vilka sorters inlägg och vilka ämnen tycker du det är mest intressant att läsa om? (här främst, men även i andra bloggar om du vill)
  De inlägg jag tyckt bäst om har handlat sådant som normkritik i skolan, ungdomar och hbtq typ.
  3. Vilken är din favoritblogg (förutom min, höhö)?
  Jag tycker om trollhares blogg, som blivit tyvärr rätt så inaktiv. Detsamma med antigayretorik. Finns en hel del tumblr-bloggar jag tycker om, så som genuineferalswagger.tumblr.com
  4. Du som själv bloggar: Vad bloggar du om? Reklamchans!
  Jag bloggar här på wordpress (susitar.wordpress.com), om teriantropi, otherkin och vargar. Främst från ett personligt perspektiv. Mig veterligen är jag den enda svenska bloggen som fokuserar på ämnet.
  6. Eventuellt övrigt – en fråga, lite pepp, en hyllning, en dikt, din favoritlåt, en anekdot om dig själv… äsch, vad vet jag?
  Kampen som gayrörelsen har gått igenom inspirerar mig till mig att hjälpa andra grupper som fortfarande är väldigt osynliga och/eller rädda. Själv känner jag mig ju inte ett dugg ifrågasatt eller diskriminerad som bi längre, kanske pga att jag är ung vuxen och bor i Stockholm?
  Ett låttips: Hijo de la Luna av Mecano

  • susitar juni 7, 2013 den 12:54 f m #

   Ja just ja, bloggar även på tumblr: susitar.tumblr.com
   Den är mycket mer slumpmässig och blandad. Generellt djurfioton, Star Trek, teriantropi, sexliberal feminism och musikvideos.

Trackbacks/Pingbacks

 1. mina Sanna ord - maj 20, 2013

  […] senare jag ska skriva klart en text om kroppsideal, komplex och smalhets. Ni får gärna fortsätta berätta om er själva här, för det är verkligen skitskoj att […]

 2. Bloggdesign och blaj | mina Sanna ord - maj 20, 2013

  […] läsa vilka ni som läser min blogg är har varit hur skoj som helst. Ni är så många, och ni verkar så trevliga och intressanta! Alla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: