Fler läsvärda bloggar

16 Jun

Ofta när jag har skrivit sådär långa inlägg med en massa massa djuplodande (ibland spretiga) tankar och funderingar, sprungna ur frustration och irritation, utan att veta om jag egentligen lyckats slå huvudet på spiken en enda gång… då går musten ur mig en aning. Faen vad mycket som kan bli bättre i den här världen! Och så tänker jag att jag kanske bara ska skita i alltihop och leva på som de flesta andra, klaga i stunden över livets små vedermödor men inte grotta ner mig i något alls utan bara försöka hålla huvudet över vattenytan, rå om mig själv och det egna, strunta i andra och allt runtomkring.

Men det går ju inte. För det är inte jag.

Däremot måste jag bli bättre på att inse att jag inte kan eller behöver ta alla debatter, lyfta alla perspektiv eller leva mig in i alla situationer – för det finns ju andra som gör det minst lika bra eller oändligt mycket bättre. Så, jag gör som några andra bloggare gjort den senaste veckan och listar härmed några av mina favoritbloggar ur feminism-, genus-, norm-, hbt-synpunkt (utan inbördes ordning):

genus Schmenus
”Jag bloggar om feminism, orättvisor, kroppsacceptans, fettfobi, smalhets och sex. För det mesta i alla fall, det händer att det slinker in lite annat också men främst är jag en feminist-bloggare.”

Stökboet
Norrländskt familjeliv.

Mondokanel
Grindhouse och vardag.

Lady Dahmer
”Fet, ickefjäskande, oförskämd och orakad gaphals. Skamlös feminist och socialist och alldeles alldeles underbar, brevväxlar med seriemördare, kritiserar normer, tjatar om genus och tvättar håret utan shampoo. Jag är en nagel i ögat på könsrollssamhället och en spark i pungen på patriarkatet. Jag är en fantastisk människa som alla borde träffa!”

PK-maffian
”Under allt för lång tid har vi lurat i skuggorna — den beryktade PK-maffian, vars enda syfte är att göra livet surt för Tintin-fansen. Men nu har tiden kommit. Vi stiger fram i det öppna. Vi höjer våra röster! Och tillsammans skanderar vi, ‘Det där var inte PK.'”

Trollhare
Om trans, om Asperger, om ADHD, om Tourettes.

Den andra mamman
” Jag är den andra mamman. Det fjärde IVF-försöket lyckades. Många besvikelser och bråk och ”det är nog ett tecken, vi är inte värda att få bli föräldrar” senare ligger det ett inte-längre-foster inuti kvinnan jag älskar. Det är inte långt kvar, två månader lite drygt. Det här är alltså en gravidblogg? Jag vet inte. Det är inte jag som är på tjocken, det är min fru.”

Ett tigerliv
Om livet i allmänhet, medveten barnuppfostran i synnerhet – och lite bakning.

Arsinoe – Fanny
”Radikalfeminist och kommunist vid namn Fanny Åström (mellannamn: Arsinoe) som studerar nationalekonomi vid Uppsala Universitet. Bloggar om relationer, normer, feminism och ideologi. Twittrar indignerat under namnet @sinoes.”

Många nämnda, några glömda. Och hörni, jag vill passa på att efterlysa fler bloggar om och av hbtq-personer! Ni som läser min blogg och tillhör kategorin, lämna gärna en kommentar, och likaså ni andra som känner till bloggar om h, b, t och/eller q, gärna ur ett föräldraperspektiv, gärna lite samhällskritiskt/-reflekterande. Vi måste väl vara fler?? Bloggande genusföräldrar och andra genus- och feministmänniskor som är hetero finns det gott om i rampljuset – men VI då??

Tipsa mig!

Annonser

15 svar to “Fler läsvärda bloggar”

 1. hundmorsan juni 16, 2013 den 12:44 e m #

  YES! Tack! Nu fick jag ytterligare 3 bloggar att följa 🙂

 2. Elin juni 16, 2013 den 4:21 e m #

  Glöm inte hanapee! 🙂

 3. Madeleine juni 16, 2013 den 8:20 e m #

  Är varken samhällsreflekterande eller förälder, men är lesbisk och bloggar ganska öppet om mitt liv och förhållande, tänker att det kan vara intressant för yngre läsare. Slukade själv allt ”hbtq-aktigt” jag kom åt innan jag själv vågade ”komma ut”. 🙂

 4. Nathalie Tapper (@NathalieTapper) juni 16, 2013 den 9:10 e m #

  Länken till ”Den andra mamman” fungerar inte!

 5. susitar juni 16, 2013 den 9:18 e m #

  Jag är bisexuell, men min blogg fokuserar ju inte alls på det. Även om jag skriver om Pride när det går av stapeln varje år.

 6. Erika juni 17, 2013 den 5:42 e m #

  zettermark.blogg.se! En blir deprimerad över hur konservativ läkarutbildningen verkar vara, men hon skriver väldigt bra (om än ganska sällan nuförtiden). Skriver om feminism och en del hbtq, har bl.a. tagit upp tvångssterilisering.

 7. enfeminista juni 17, 2013 den 7:06 e m #

  Jag faller väl under ett par kategorier, som bi och feminist. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: