Tänkte bara bjussa på lite äkta sommaridyll

10 Jul

Himlen öppnade sig i natt och sedan dess har regnet fullkomligen öst ner. Igår däremot, jäklar vilket sommarväder! Men nu handlar detta inlägg naturligtvis inte om vädret utan om vad jag och min kära lilla familj hade för oss igår. Jag är nämligen rätt stolt över den plötsliga spontaniteten som kom över oss när vi hade plaskat och grävt i vattenbrynet vid mysiga Gålö Havsbad ett par timmar: Vi bestämde oss för att hyra en stuga över natten! Andra kanske rycker på axlarna åt detta och tänker att jaha, vadårå? men för oss var det faktiskt en rätt stor grej. ”Men inte kan vi väl bara stanna här? Utan packning? Utan att ha planerat i förväg..?” Lite så gick tankarna både i mitt och i Lisas huvud när vi börjat leka med tanken att sova över och när vi väl hade bestämt oss, hittat en stuga i passande pris, betalat och kört upp grejerna i vårt tillfälliga hem kände vi oss riktigt uppspelta: SHIT, det går ju att vara spontan fast man har BAARN!! Ungefär så.

Och jäklar vad mysigt det var. En jättefräsch, stor stuga med kök, kallvatten, nästan fungerande tv och nära till toalett och dusch. Fyra sängar, och vi trängdes förstås i två. Köpte skitdyr campingmat, blöjor och foppatofflor i servicebutiken och hyfsat prisvärd middag i restaurangen (inklusive varsin öl, jojo!). Adrian ville helst hoppa omkring på minigolfbanan, klättra på staket, klappa hundar, sniglar och myror, låna trampbilar, köpa snickers (det fick han inte, men oj vad han tjatade) och dumle (okej, två dumlekolor fick han) men inte alls äta mat – och vi fick turas om att jaga honom, som vanligt. Och bara själva grejen att vi inte hade planerat innan gav förstås allt ett par extra myspoäng.

Samt ännu ett plus i kanten att vi slapp köra hem och därmed torka två åksjukespyor på en och samma dag.
gålö2 gålö gålö3 imagewpid-20130710_094948.jpg…och nu kom vi hem för ett par timmar sen, fullständigt slut efter att ha sovit rätt dåligt (förstås). Tvättmaskiner och diskmaskin går på högvarv, Adrian leker med mormor och Lisa passade på att ta bilen en sista runda för att storhandla innan min mor tar den med sig hem till Kalmar i morgon bitti.

Så var det med den saken. Livet när det är som, ja, bäst.
Men i morgon ska jag sätta mig och skriva ordentligt ett par timmar igen. Blogga OCH jobba på bokprojektet… mer information kommer komma så småningom, jag lovar!

Annonser

5 svar to “Tänkte bara bjussa på lite äkta sommaridyll”

  1. Knyttet juli 10, 2013 den 4:18 e m #

    Men åh vad härligt ni ser ut att ha haft det 🙂 Och det är så himla mysigt när man kan vara spontan sådär (är vi typ aldrig numer).

  2. Helena juli 10, 2013 den 7:55 e m #

    Det var verkligen wild and crazy! Vi är också kontrollmänniskor och är dåliga på att vara spontana. Fast igår var vi faktiskt lite spontana, för ungen var hos mormor och morfar, så vi kunde spika sista panelen på carporten. Och nej, det var inte det spontana, utan spontaniteten kom när vi var klara och drog på restaurang för att äta middag. Helgalet 😉

  3. Roos juli 16, 2013 den 12:18 e m #

    Jag gillar jättemycket när du blandar såna här inlägg med ”ordentliga” inlägg som du säger 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: