En tillbakablick

29 Jul

Jag har alltså bloggat i sex månader, och min blogg är nu strax uppe i 100 000 sidvisningar. Jämfört med exempelvis Lady Dahmer som har så många visningar i veckan så är det väl rätt beige, men så har ju hon bloggat typ åtta gånger längre än jag också. Och, viktigast av allt: Jag är inte hon, eller någon annan heller för den delen – jag är bara jag (dagens klyscha, varsågoda!) och jag är aningen kluven till detta med läsarantal, att skriva för många och att skriva för sig själv… även om jag förstås blir skitglad när många läser mina inlägg (såklaaart!).

Att jag på många sätt är en egocentrerad bekräftelsejunkie med sviktande självkänsla (blandat med ett visst mått av storhetsvansinne och en stor portion självgodhet – denna paradox!), tja, det har avhandlats förr och jag förnekar på intet sätt dessa personlighetsdrag… men just detta gör ju ibland bloggandet till något rätt jobbigt, pressande. Åtminstone i perioder då jag inte riktigt hinner/orkar/har möjlighet att få ur mig det vettigaste av det vettiga. Och då önskar jag att jag bara kunde skita i antal visningar och följare och gillningar och skriva typ om vad jag åt till middag eller enbart posta en massa urgulliga bilder på mitt urgulliga barn.

I början kände jag inte riktigt den där stressen; jag hade som mål att skriva max en text om dagen och det handlade mest om föräldraskap, om genus och normer i vardagen och om läraryrket utifrån mitt alldeles eget perspektiv. Att just texter om läraryrket blivit färre nu på sommaren är väl inte så konstigt, men generellt sett så har jag nog också blivit lite petigare med vad jag ”tillåter” mig själv att skriva om och texterna tar definitivt längre tid att skriva nu än för tre-fyra månader sedan.

…och detta måste jag skärpa mig med. Jag får väl för tusan skriva om precis vad jag vill! Suck! säger jag till mig själv när den där vågskålen åker fram.

Nåväl. Sex månader har jag kämpat på och det är ju faktiskt kul också! Att äntligen ha ett forum att skriva av sig i, få utlopp för alla tankar och – förstås – utbyta erfarenheter och funderingar med andra bra människor. Och som vanligt när det är jubileum har jag grävt i den egna bloggstatistiken, men tänkte den här gången bara köra två kategorier: Mest lästa sedan bloggstart och viktiga inlägg ur normer, hbt & genus-kategorin apropå inlägget igår.

(Därefter börjar en ny blogg-era här känner jag – med mindre prestationsångest bannemej! – och jubileum blir det nästa gång först på ettårsdagen!)

Mest lästa sedan bloggstart:

 • Biologiska könsskillnader rättfärdigar inte barnkläder som dessa
 • Vem har tillåtelse att visa upp rumpan i kampen mot utseendehetsen?
 • Nej, Blondinbella är ingen normbrytare
 • Det osannolika i att vara TVÅ brudar
 • Potentiell konversation med så kallad genusmotståndare
 • Tycker du att jag ska vara tacksam för att samhället accepterar mig?
 • Viktigt om normer och hbtq (fast mest om h och t):

 • Ett tvång avskaffat – ett annat består
 • Från en livs levande transperson
 • Att förstå vad trans är kräver ett visst mått av normkitiskt tänkande
 • Likabehandling behöver inte ta tid – men det måste göras
 • Fler hbtq-föräldrar behöver synas i det offentliga rummet
 • Normkritik och likabehandling för hela slanten – länktips
 • …och förstås finns en massa mer att läsa hos hur många bloggare och krönikörer som helst och jag vet att ni inte orkar eller har lust att läsa allt. Men – jag är i varje fall otroligt glad över att ha så många engagerade, kloka, trevliga och diskussionslystna läsare och jag hoppas att ni hänger på mig ett halvår till eller så. Om ni inte gör det så kommer jag bli ungefär såhär:
  image

  Annonser

  6 svar to “En tillbakablick”

  1. Helena juli 29, 2013 den 3:25 e m #

   När du skrev att din blogg firade sex månader insåg jag att jag missat mitt eget sexårsjubileum (vi råkade starta ungefär samtidigt), vilket var lite retligt. Jag var visst för upptagen med att ha semester… Och nu känns det som det gått för många dagar för att det ska kännas som något att uppmärksamma. Inte för att någon som läser vet, men jag vet ju. Får sikta på en årsdag istället.

  2. genus SCHMENUS juli 29, 2013 den 8:47 e m #

   SCHEISSE (vet inte hur jag gör det där jobbiga dubbelS:et i ASCII och ORKAR inte googla det, sug på den latheten) jag har också missat mitt eget jubilieum, så jag får väl trudelutta på din instället

   trudeluttettutte

  3. peachbeast augusti 2, 2013 den 1:00 e m #

   Grattis! Jag gillar dina texter och de har lärt mig massor. Hoppas att du orkar fortsätta! Stor kram till dig och familjen 🙂

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  %d bloggare gillar detta: