Vårt härliga jämställda samhälle

28 Nov

Jag sitter här i vab-soffan med en kräksjuk vilande unge och vrider och vänder på formuleringar, byter ingång och funderar på vad jag ska fokusera på. Ska även jag skriva något om den där fasansfulla ”jag hatar hen”-krönikan från nyheter24? (som jag inte tänker länka, länken går till en betydligt mer läsvärd text) Ska jag kommentera det sjuka i att regeringen vill inskränka föräldrars möjligheter att flaskmata sitt barn? Ska jag skriva klart texten om varför jag vill ha barn, såhär i ”varför ska man ha barn”-debattider? Ska jag besvara den okunniga, aningen kränkande men ärligt ställda frågan om trans och intergender som ställdes i mitt kommentarsfält häromdagen och samtidigt passa på att på tok för sent uppmärksamma Transgender day of remembrance? Eller ska jag i största allmänhet sucka och stöna över hur jävla trött jag är på att vissa menar att ”feminismen har gått för långt!”, trots att de kvinno- och hbtq-förnedrande uttalandena bara haglar bland de tonåringar jag möter varje dag, trots att heltidsarbetande kvinnor 2012 tjänade 52000 kronor mindre per år än heltidsarbetande män, trots att 8-åriga pojkar sexuellt antastar jämnåriga kamrater (flickor) i skolan, trots att ungdomar uppvisar en allt råare attityd till sexbrott och anhållna tonåriga våldtäktsmän inte ens fattar att de har begått ett brott och trots att de allra flesta människor helt uppenbart fortfarande inte vill förstå att transperson inte är något man väljer att vara utan något man är, på riktigt!, precis som att man är cisperson?

Jag vet liksom inte var jag ska börja.

3 svar till “Vårt härliga jämställda samhälle”

  1. presens november 28, 2013 den 12:25 e m #

    Skriv alltihop!!!

  2. susitar november 29, 2013 den 3:02 e m #

    Alla dessa ämnen låter ju rätt så intressanta, säger jag. 🙂 Även om jag har ett lite högre intresse av att du skriver ang. den där kommentaren om att ”gå för långt” med intergender, använda andra (inte särskilt relaterade) grupper som argument för att en viss grupp är har för många rättigheter(?)… jag personligen störde mig en del på den kommentaren.
    Om jag ska vara ärlig så har jag minst intresse för barn-grejer, men det är jag det, som är rätt så ointresserad av barn överlag. Tror inte jag är representativ för dina läsare på det sättet, många är nog föräldrar själva som läser.

    Oavsett vad: skriv! Jag ser fram emot dina kommande inlägg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: