Tack för mig på ett tag!

2 Dec

Ja hörninini. Den här bloggen har ju inte direkt varit produktiv de senaste veckorna och på stadig nedgång sedan terminsstart, kan man väl säga. Det nya jobbet gav mig nya utmaningar, det blev höst, ungen fyllde två och började som sig bör pocka på mer uppmärksamhet och jag själv har väl lite svårt att sortera i alla måsten och ”skulle vilja…”. En sak är dock säker: Det är familjen, jag själv och jobbet som måste prioriteras, och när jag nu ska börja blogga på ”Det öppna klassrummet” är det helt enkelt en omöjlighet att hålla glöden igång även på den här bloggen. Ni som har hängt med mig sedan start vet att jag gör saker ordentligt eller inte alls och att skriva halvhjärtade, spretiga inlägg någon gång i veckan känns helt enkelt snarare stressande än inspirerande. Just nu, i alla fall.

Så vet ni: Jag tar härmed en officiell bloggpaus härifrån.

Bloggen kommer ligga kvar tills vidare för alla er som vill plöja arkivet, och vem vet – jag kanske får ny energi redan vid årsskiftet eller framåt vårkanten? Den som inte stör sig alltför mycket på ouppdaterade bloggar får gärna behålla mig i sitt flöde, med andra ord (jag avskyr att bli avföljd… vilken självgod person med låg självkänsla gör inte det liksom?).

Och som sagt: Jag försvinner ju inte från the Internetz helt och hållet, nej då, från och med någon gång den här veckan (ska bara kurera mig från kräksjukesviterna…) hittas jag på (i?) ”Det öppna klassrummet” och det känns riktigt skönt att fokusera på ett ämnesområde nu, det vill säga skola, hbtq och normkritik. En stark förhoppning är att även kunna dra igång med mer föreläsningsverksamhet så småningom, och kanske ett utökat engagemang inom Lärarnas Riksförbunds hbtq-verksamhet… vem vet? Men det första som behövs är att varva ner, inte ha för många bollar i luften utan helt enkelt fokusera på det som känns hanterbart OCH inspirerande.

Tack alla ni som troget har kommenterat, kommit med frågor, lästips, peppande tillrop och andra funderingar i kommentarsfältet det senaste knappa året! Ni har gjort bloggandet roligt och meningsfullt! Jag hoppas att ni hänger på mig till ”Det öppna klassrummet” och att ni återkommer hit den dagen jag (förhoppningsvis) återkommer med ny energi!

…och för att detta inte ska bli en alltför deppig tillställning så avslutar jag (i sann självgod sanna-anda) med att länka till några höjdpunkter i den här bloggens historia, det vill säga: Några av de mest delade, lästa och BÄSTA inläggen sedan bloggstart! Klicka på och håll till godo!

1. Biologiska könsskillnader rättfärdigar inte barnkläder som dessa
2. Snälla Stockholm Pride, är det inte dags att vidga perspektiven nu?
3. Att klä sina barn enligt normen är också ett statement
4. Tycker du att jag ska vara tacksam för att samhället ”accepterar” mig?
5. Just nu är jag extra glad att jag är lesbisk
6. Nu slutar vi dalta med manligheten!
7. Hur vet jag vad som är en dum fråga?
8. Potentiell konversation med så kallad genusmotståndare

image På återseende, hej svejs!

Annonser

19 svar to “Tack för mig på ett tag!”

 1. Calle december 2, 2013 den 3:39 e m #

  Men vad roligt! (Att du fortsätter blogga!) Men vad tråkigt! (Att du inte gör det här!)
  Hoppas du kommer tillbaka när det är dags, var sak har ju sin tid. Och lycka till med de nya utmaningarna!
  Ps – Du kan ju alltid länka till dina inlägg i den nya bloggen härifrån, då finns det inga ursäkter för att inte fortsätta att följa dig!

 2. Helena december 2, 2013 den 5:08 e m #

  No, babe, noo! (Ok, jag fattar att just det utropet är mycket roligare om man sett filmen Hot Rod, men i alla fall, jag kunde inte låta bli.) Tråkigt men förståeligt att du inte fortsätter här just nu, men jag tänker absolut fortsätta följa dig på (ja!) Det öppna klassrummet. Och som Calle säger kan du ju alltid länka till de inläggen härifrån så blir det lite liv här med 🙂

 3. ett ritstift i din rumpa december 2, 2013 den 6:49 e m #

  kul att du ändå kommer fortsätta dela med dig av dina tankar, fast det blir på ett annat ställe! har gillat din blogg väldigt mycket, det är svårt att hitta bloggare som skriver bra om hbtq-frågor 🙂

 4. Majas bekännelser december 2, 2013 den 7:58 e m #

  Tack för nu och på återseende! (Eller vad säger man??) Jag gillade verkligen din blogg och hoppas du återkommer så småningom, när du får lust! Lycka till med nya bloggen, dit dyker jag säkert också in!
  Ha det gott, kram Maja!

 5. hejsonja december 2, 2013 den 8:48 e m #

  Jag som just har hittat hit och allt! Men det är lugnt. Jag kan vänta. Jag är nämligen en sån som tror på evigt liv osv.

 6. Emma - hörselresan december 2, 2013 den 9:05 e m #

  Jag kommer och hälsar på i din nya blogg och låter Mina sanna ord ligga kvar i mitt flöde. Tack för många bra och tänkvärda inlägg!

 7. oxhen december 2, 2013 den 9:20 e m #

  Åh nu får jag svår separationsångest!! Men du finns ju kvar ändå. Tack för alla dina kloka inlägg, för att du vidgat mina perspektiv och för att du är du. *Gråter en skvätt och hoppar sedan raskt över till nya bloggen såklart*

 8. celling december 2, 2013 den 11:16 e m #

  Låter som ett klokt val ändå, ser fram emot att följa dig på andra bloggen, och i framtiden om du fortsätter här igen 🙂 Tack för många bra och tänkvärda inlägg såhär långt!
  /Elin

 9. Roos december 3, 2013 den 12:55 f m #

  Så synd, men förståeligt! Jag ska givetvis läsa det öppna klassrummet 🙂

 10. Den andra mamman december 3, 2013 den 6:13 e m #

  Ser så mycket fram emot att läsa dig fortsättningsvis! Nu när jag också har barn känns hela skolfrågan om möjligt ännu viktigare än förr …

 11. RödaHund december 4, 2013 den 8:40 f m #

  Jag hänger kvar och hoppas du kommer igång igen såsmåningom! Har lärt mig så mycket av dig och den här bloggen 🙂

 12. Hanna december 4, 2013 den 4:42 e m #

  Har aldrig skrivit någon kommentar till dig förut men har troget tittat in sedan jag hittade din blogg. Tack för att du gör världen lite bättre. Du har definitivt gjort mig lite klokare. //Hanna

 13. Anna J december 5, 2013 den 1:37 e m #

  Jag kommer titta in här till vårkanten och kolla läget. Fram till dess ska jag läsa bloggen Det öppna klassrummet eftersom jag lär mig så mycket och får ta del av dina kloka tanker och för att vidga mina vyer. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: