Söndag, mors dag, valdag

25 Maj

wpid-20140525_130709.jpgHär sitter jag. I sängen, med dator och lunch i knät. Pustar ut efter dagens hittills uträttade arbete: Valsedelsutdelning för Feministiskt Initiativ, bedömning av 14 elevtexter. Nu är jag värd en paus innan läsning och bedömning fortsätter. Som jag skrev igår: Slutet på maj är en sjukt hektisk period. Det känns verkligen i hela kroppen att sommarlovet närmar sig och att det behövs. Huvudet tungt som cement, tankarna svåra att räta ut. Men det var trevligt att hänga med representanter från andra partier i morse, tack och lov fanns varken KD eller SD på plats. Varje gång en röstare passerade och valde att enbart ta emot en valsedel från mig kändes det givetvis extra fint. Nu händer det! wpid-img_20140525_084900.jpg wpid-img_20140525_125122.jpg …och den här lilla människan behövde visst också lite vila efter dagens insats i röstlokalen. Han väckte mig för övrigt i morse, där jag låg på min hög av madrasser i hans rum (jag har blivit bestulen på min sida av dubbelsängen), genom att sticka en placker under näsan på mig och tala om att jag måste tvätta tänderna. Han har helt och fullt börjat förknippa mig med plackers, ni vet såna där praktiska tandtrådsgrejer, igår utropade han ”mamma Sannaaa!” när han fick syn på en slängd sån där nedanför balkongen. Jaha.

Något mors dags-firande blir det inte riktigt när ens avkomma inte ens fyllt tre, och jag vet inte hur himla viktigt det där är egentligen. Han kramas och pussas och talar om att mammorna är bäst varje dag, och bara det att vi har förmånen att få ha den där fantastiska krabaten i vårt liv är ju gåva nog, liksom. Självklart ringer jag dock min kära mor en dag som denna (och helst minst en gång i veckan året om).

Hur gör ni andra? Är Mors dag något som särskilt firas/uppmärksammas?

wpid-img_20140524_161414.jpgVärldens finaste unge. Punkt.

Nej men, hörni. Jag har inte så mycket vettigt att säga faktiskt. Jag vill mest påminna er om att rösta, för sjutton gummor, och om ni ännu inte har bestämt er kan ni väl läsa den här texten som jag skrev i vintras. Eller läser ni den oavsett, och pushar era nära och kära att dra iväg till närmaste vallokal. Det är vår rättighet och skyldighet att rösta, och även om man tänker att det (just nu) är strunt samma för en själv, så gör det kanske förbaskat stor skillnad för någon annan. Ni vet, ute i Europa blåser inga trevliga vindar just nu. Rösta för att mota bort rasister och nazister, homo-, bi- och transfober, annars tar de över. Okej? Vallokalerna har öppet till klockan 21.

Själv fortsätter jag som sagt textbedömningen och beger mig sedan ut i solen en stund till. Ikväll kommer jag förmodligen bjussa på veckans försenade flatfilmsfredag och i morgon publiceras det första gästinlägget ever på den här bloggen – en text om bifobi. Missa inte.

Annonser

4 svar to “Söndag, mors dag, valdag”

 1. Cissi maj 25, 2014 den 5:54 e m #

  Jag har också delat valsedlar för Fi! Trevligt var det, flera stycken valde mina framför mp=)

  Jag ringde mamma idag, men annars brukar jag inte fira särskilt. Vi bor inte i samma stad så det går ändå inte att träffas…

  Ikväll gäller det, är sjukt nervös!!!

 2. Maria maj 25, 2014 den 6:37 e m #

  Rösten redan lagd, självklart på Fi! Min syssling var på ett sånt ”möte” med Gudrun för drygt en månad sen; hennes röst hade annars lagts på C men hon ändrade sig. Jag var igår kväll och åt middag på en trevlig restaurang i Gamla stan – förra gången samma vän och jag var där, kom Gudrun med sällskap in. Förstod efter en stund att hon var stammis där, det var trevligt och stämningen på topp. Dock ingen Gudrun igår.

  Jag ringde ofta min mamma, i alla fall två gånger i veckan. Idag var jag och hälsade på en dement ”svärmor”, alltid glad och rar men ingen koll på att det är Mors dag.
  De senaste åren har jag blivit mer känslig (känslosam) för jag tycker det är trist att jag inte har barn som vill fira mig. Men livet är gott ändå.

  Snygga ”glajjor” förresten, påminde mig om en bra barndom (min moster hade nåt liknande runt 1975)

 3. susitar maj 25, 2014 den 10:09 e m #

  Jag lagade middag åt min mamma idag. Det var trevligt.

  Röstade gjorde jag givetvis, men jag röstade på PP. Synd att de ändå åker ut nu. Jag ser mig själv som mest någon slags rödgrön, men piratpartiet är högljuddast när det gäller att protestera mot övervakning, och det tycker jag behövs i EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: