Skolavslutning, bloggtorka och obesvarade kommentarer

11 Jun

Ibland bara försvinner den, blogglusten. Eller snarare platsen för bloggande, inne i huvudet. Den krymper liksom ihop i takt med att allt annat – livet – breder ut sig.

Idag har det varit skolavslutning. Märkligt på något vis, för mig som ju inte har jobbat just där särskilt länge. Jag kunde inte låta bli att tänka på förra årets sorgliga farväl, och blir nästan tårögd bara jag skriver om det nu. Fan, jag saknar fortfarande den skola, de elever och de kollegor jag lämnade för ett år sedan. Hur tänkte jag egentligen? Men samtidigt trivs jag ju på det nya jobbet, det gör jag. Och de åttor jag gråtande lämnade förra sommaren gick ut nian nu, så dem är det givetvis lönlöst att sakna.

Det är ett speciellt arbete, att vara lärare. Att knyta an till så många olika individer, släppa in dem i sitt liv och få en sådan stor inblick i deras – och sedan sprids de för vinden för att genast bytas ut mot nya.

Att inte ha nior i år var rätt skönt måste jag säga. Slippa tårarna. Dessutom är det första gången någonsin i min fyraåriga lärarkarriär som jag nu sa hejdå till elever jag sedan träffar igen i höst – inget byte av jobb, inga större schemaförändringar. Skönt!

I övrigt så har vi idag fått vår kallelse till inskrivningen inför kejsarsnittet, Adrian tycks helt magiskt ha blivit blöjfri dagtid (kanske skriver mer om det någon gång?) och till helgen kommer mina två småsystrar på besök. Det känns überlyxigt att vi tre, 28, 23 och 16 bast, ska hänga i ett par dagar. När hände det senast? När vi var små, tror jag…

…och till sist vill jag även säga hur dåligt samvete jag har som inte svarar på alla era kommentarer! Jag läser allihop och är otroligt glad över att ha så många kloka, uppmuntrande läsare som delar med sig av tankar och upplevelser. Ni anar inte! Dock tar det en jäkla tid att svara på alla och med min ständiga tidspress måste jag ofta välja mellan att skriva det där inlägget eller att svara på kommentarer och då blir det liksom det förstnämnda. Men fortsätt kommentera! Jag svarar så ofta och så mycket jag hinner!
image

2 svar till “Skolavslutning, bloggtorka och obesvarade kommentarer”

  1. Emma juni 11, 2014 den 9:41 e m #

    Jag tänker som så att det är viktigare du skriver inlägg än svarar på kommentarer. Förstås roligt med svar men roligare med inlägg om man är läsare. Eller följare eller vad det nu kallas när man läser en blogg ofta? Och främst är det den där stressgrejen som sällan (i stort sett aldrig) leder till mycket gott. Det skall vara en rolig grej med bloggandet precis som med svarandet och läsandet. Helst i en harmoni. Då blir det nog bäst på alla vis.
    Grattis till sommarlovet! Tänk att när du börjar i höst igen så är du mamma till ett storasyskon och ett lillasyskon. Inte illa att vara på sommarlov och bli tvåbarnsmor!

  2. Roos juni 11, 2014 den 11:29 e m #

    Vilken lyx att få sjunga den blomstertid nu kommer och ha skolavslutning varje år ändå, även om det blir extra sorgligt vissa år, gissar jag? Jag saknar skolavslutningar! Grattis till sommarlovet och vilken härlig sommar ni har framför er hoppas jag 😀 håller med ovanstående, hellre inlägg än svar om du måste välja 🙂 keep it fun liksom! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: