Ett rätt okej liv, helt plötsligt

18 Jun

Om knappt två veckor ska vår bebis plockas ut, om hen inte vill ut tidigare. Där råder minst sagt blandade känslor, både hos mig och den gravida. Hon är tung och trött och rastlös, vi båda längtar efter ungen samtidigt som jag känner att det vore rätt skönt att sluta jobba först (sista arbetsdagen idag), hinna storstäda här hemma en sista gång före förlossningen och spendera egen tid med blivande storebror. Samt även: Hinna andas.

Men sånt går ju inte riktigt att bestämma. Ungen vill ut när ungen vill ut.

Det har varit hektiska dagar och veckor, mycket jobb och liv i ett enda virrvarr och på samma gång som det gör mig trött så känns det ganska bra. Som jag sa till min psykolog sist jag var där, då vi mest satt i varsin fåtölj och småpratade: Jag hinner ju inte ens ha ångest!!

Bra det i och för sig. Hoppas bara inte – breviditeten till trots – att jag drabbas av förlossningsdepression plötsligt, det skulle ju vara extremt typiskt mig. Dessutom känns det som att vi haft väl mycket flyt den senaste tiden, eller? Vågskålen…

Jobbet, ja, det trivs jag verkligen med. Så pass bra att jag egentligen utan att blinka (nästan) skulle kunna tänka mig att jobba fyra veckor till. Fattar ni? En vinter fylld av utmattning och depression, en omvälvande och rejält energikrävande början på nytt jobb, först halvtid och därefter heltid – och nu känner jag igen mig själv igen. Härliga elever, skitbra kollegor, stabil och lyhörd ledning. Jag ser redan fram emot augusti.

…men i augusti kommer allt vara nytt och helt annorlunda. Ju närmre det kommer, desto mer overkligt känns det – konstigt nog. En bebis. Ett litet liv. En gigantisk drös sömnlösa nätter och en aldrig sinande molande oro för allt som skulle kunna hända…

Kanske är det bäst att bara ta allt som det kommer. Klyschigt, men vettigt. Bebisen ska ut, storebror ska vänja sig, såret på min frus mage ska läka. Jag tänker mig en sommar fylld av småutflykter här i närheten, promenader och parkhäng. Och så Stockholm Pride, där jag ska medverka i tre programpunkter. Förhoppningsvis en tripp söderut precis innan det är dags att börja jobba igen.

Ack, ovissheten…

Vad ska ni göra i sommar?imageAdrian i Malmö förra sommaren. imageSnigelspaning i Kalmar.imageUpptäcktsfärd i närområdet, även detta förra sommaren.image…och så jag.

Annonser

2 svar to “Ett rätt okej liv, helt plötsligt”

  1. frokenhard juni 18, 2014 den 10:46 f m #

    (Skulle svara på det här för några timmar sedan, men då gjorde sonen en tjurrusning med en hårborste i näven mot sin sovande lillasyster så jag var tvungen att minst sagt avbryta, ett exempel på hur det är med två barn 🙂

    Det är häftigt med två barn, men passa på att ”vila” innan det är dags. Jag brukar avrunda upp våra två barn till 100 barn eftersom det känns så ibland. Nu jobbar visserligen sambon rätt mycket i sommar så för det mesta är jag hemma med alla ”hundra” barnen vilket kräver minst sagt projektledning när man ska på utflykt m.m. Men det är klart värt att se fram emot, även om det tar på krafterna. Nu när Frida är två månader och kommunicerar mer så ser man att Adam får ett annat utbyte av henne och han blir glad när hon skrattar och tittar på honom till exempel. Han tycker också att det är mysigt att pussa på lillasyster, men man får hålla koll så att hon inte blir ofrivilligt mosad.

    Så, passa på att vila i den mån det går. Men även om det är jobbigt med flera barn så är det fantastiskt (och jag tror att det bara blir bättre ju äldre båda barnen blir).

  2. Kim juni 18, 2014 den 4:40 e m #

    Jag ska härbärga vår bebis nr 1 och förhoppningsvis klämma ut den/få den utplockad i slutet av sommaren. Fram tills dess ska jag hoppas på att slippa må så dåligt så att jag orkar med någon liten utflykt emellanåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: